Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Rečníci - Jesenné stretnutie hotelierov 2018

 

 

ESZTER GULYÁSGulyás Eszter Szita Márton fotója

 

Od roku 2005 pôsobí v hotelovej branži. Pracovala ako hotelový manažér v hoteli Héderváry Kastély - Hédervár. Od roku 2006 pôsobí v Szidónia Manor House, kde začínala ako sales a front office manager. Od roku 2014 je aj „tvárou“ hotela. V roku 2015 sa stala prezidentkou Hungarian Castle Hotel Association (Maďarská asociácia hradných a historických hotelov). V roku 2009 dokončila ďalšie vzdelávanie v oblasti e-business a stala sa expertkou na SEO. 

TOMÁŠ REPÁŠTomáš Repáš

Pracoval v gastronómii na rôznych pozíciách od pomocných prác v kuchyni cez obsluhu až po riadiace pozície. Mal na starosti  5. samostatných prevádzok , čo ho nesmierne obohatilo a presvedčilo o tom, aby prevádzkoval vlastnú stravovaciu spoločnosť. V Bratislave prevádzkoval cateringovú spoločnosť pre bussines klientelu, špecializoval sa na "meetings" catering. Momentálne prevádzkuje Zuckmann Villu, t.j. 6 apartmánov a bistro s kaviarňou. Od roku 2016 sa podieľa na akreditovanom školení Akadémia Hoteliera - Gastro-manažment.

TIAGO VIGANÓT.Vigano web

Manažuje hotel, Elizabeth v Trenčíne, ktorý má dobré renomé, dobré hodnotenia od zákazníkov či stabilnú klientelu, ako sám hovorí. Hotelu sa darí poskytovať zákazníkom kvalitný produkt a služby, v tom sú často úspešnejší ako ich konkurencia. Tiago Viganó pôsobí v hotelierskej branži od roku 2006, pracoval na Slovensku ale aj v USA. V hoteli Elizabeth v Trenčíne pôsobí od roku 2015. Takisto je členom dozornej rady OOCR Trenčín. 

JIŘÍ KOTULÁNJiří Kotulán

Pôsobí ako General Manager v hoteli NH Bratislava Gate One, ktorý je súčasťou hotelovej siete NH HOTEL GROUP. Sieť momentálne pôsobí v 29 krajinách sveta. So svojimi takmer 400 hotelmi sa zaraďuje medzi 25 najväčších hotelových spoločností na svete. Z pozície manažéra nastavuje pravidlá, mantinely a štandardy a vytvára vhodné pracovné prostredie pre ďalšie vzdelávanie a seba realizáciu svojich zamestnancov. V NH Bratislava Gate One pôsobí od roku 2016. V reštauračnom a hotelovom biznise pôsobí od roku 1996. 

JAROSLAV KUBAĽAJaroslav Kubala

 

Je cieľavedomí a ambiciózny riaditeľ hotela FIS Jasná v Demänovskej doline. Podľa vlastných slov úspešne vedie najlepší ski boutique hotel na Slovensku, prepája poznatky z vedeckej a akademickej pôdy s reálnym biznisom. Od roku 2014 študuje na PHD na UMB a venuje sa téme systému personálnej stabilizácie a rozvoja kariéry zamestnancov v hoteloch. V hoteli FIS Jasná pôsobí od roku 2015. V hotelovej branži pôsobí od roku 2011.

MICHAL BEŇO Michal Beňo

 

Michal Beňo vyštudoval EF UMB v Banskej Bystrici a celú svoju profesionálnu kariéru strávil v cestovnom ruchu na obchodno-marketingových pozíciách v cestovnej kancelárii, vodnom parku Bešeňová a Tatralandia. V súčasnosti pôsobí v spoločnosti TMR, a.s. na poste obchodného riaditeľa pre horské strediská, vodné a zábavné parky na slovenskom a poľskom trhu. Participoval na projektoch a produktoch ako sú obľúbená lyžiarska Šikovná sezónka alebo zavedenie automatizovaných pokladní na nákup skipasov v horských strediskách a aquaparkoch v portfóliu holdingu TMR, a.s. V rámci Commercial oddelenia spoluvytváral spolu s kolegom Vladimírom Kubíkom Business Intelligence oddelenie, ktoré podporuje obchodné a inovatívne projekty TMR, a.s. a to na základe big data analýz.

VLADIMÍR KUBÍKVladimír Kubík

 

Vladimír Kubík má 2018 mínus 1989 rokov, vyštudoval Financie, Bankovníctvo a Investovanie na UMB v Banskej Bystrici. Svoju profesionálnu dátovú kariéru začal už počas štúdia na VŠ, kde sa venoval hlavne analýze akciových spoločností a neskôr vizualizácii dát. V spoločnosti TMR, a.s. pôsobí od roku 2015 aktuálne na pozícii Business Intelligence Manager. Je autorom myšlienky vytvorenia Business Intelligence oddelenia, ktoré vybudoval v spolupráci s obchodným riaditeľom Michalom Beňom, zavádzania AI do praxe a práce s Big Data.  Bol členom kreatívneho projektového tímu, tvoriaceho lyžiarsku Šikovnú sezónku, rovnako tak aj automatizovaných pokladní na predaj skipasov a aquapasov. Je jedným z autorov myšlienky „Flexi Cien“ pre lanové dráhy.

ANDREA PÁNIKOVÁAndrea Pániková foto  

Skončila vysokú školu Univerzitu Konštantína Filozofa v Nitre. Profesijne sa venuje obchodu od roku 2000 a pôsobí na pozícii sales manager v rôznych potravinárskych firmách ako sú napríklad Mc Carter, Tchibo, Zedníček a momentálne Leonteus- Kozí vŕšok. 

MIRIAM PIRŠELOVÁMiriam Pirselova

 

Reprezentuje "Voňavé špaldové vankúše" malú rodinnú firmu, ktorá sa zaoberá výrobou špaldových vankúšov s pridaním byliniek. Náš koncept je jedinečný tým, že pri výrobe používame výhradne bio komponenty od lokálnych dodávateľov.  Ako vnútornú výplň používame špaldové plevy, ako produkt po umletí zrna. Vankúše majú aj zdravotné benefity. Tým, že výplň drží tvar, je podporou hlavy a krčnej chrbtice a pri spaní sa tvarovo  prispôsobí. Spolupracujeme s hotelmi a zariadeniami, ktoré ponúkajú klientom nielen komfort, ale aj niečo naviac v podobe vankúša a našim cieľom je prispieť k príjemnému pobytu s pridanou hodnotou.

TOMÁŠ ONDRČKATomáš Ondrčka foto

Pôsobí ako generálny riaditel HOTEL DEVÍN, a.s., Bratislava a zároveň ako Prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska od roku 2017. V rokoch 1999 – 2004 po ukončení štúdia na obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave pracoval ako teritoriálny manažér pre Slovenské liečebné kúpele ako obchodný manažér pre krajiny arabského polostrova a Izrael, neskôr bol vymenovaný za vedúceho obchodného oddelenia. V rokoch 2004 – 2007 pôsobil ako obchodný riaditeľ pre Hotel Devín, a.s., neskôr v 2007 vymenovaný za generálneho riaditeľa hotela.

KATARÍNA MALOVÁMalova Katarina 2017

Riaditeľka hotela Hotel & Spa Resort Kaskády v Sliači. Hotel je samostatnou destináciou a patrí medzi vyhľadávané wellness hotely na Slovensku. Katarína Malová bola ocenená ako Hotelierka roka v rokoch 2011 a 2014. Pôsobí ako dlhoročná členka Prezídia AHRS.

RASTISLAV BRENČIČR.Brencic foto

Rastislav Brenčič má skúsenosti v riadení obchodnej spoločnosti v oblasti logistických služieb, vývoja a integrácie softwerových riešení a starostlivosti o zákazníkov pre retail, hospitality a korporátnu klientelu.V spoločnosti 26HOUSE zastáva pozíciu CEO and Foundera. Rozvoj a riadenie spoločnosti riešil nielen na Slovensku a v Čechách, ale aj Poľsku, Dánsku a Veľkej Británii.

MÁRIO MARKO Mario Marko

Mário Marko, pracoval ako mixológ v Londýne, kde pri tvorbe receptov mu nevyhovovali klasické dostupné sirupy a tie isté príchute. Začal hľadať nové alternatívne a zaujímavé riešenia založené na prírodnej báze, bez chémie. Po nárate na Slovensko v atmosfére svojej malej kuchyne, postupnými krokmi začal budovať firmičku, ako ju vidíte dnes, ktorá sa neustále snaží napredovať a udávať trendy.