Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Horšie je na tom gastro biznis

O najnovšom vývoji v oblasti cestovného ruchu hovoril pre HN televíziu v diskusnej relácii DOSLOVA Marek Harbuľák. Prekvapujúca bola najmä informácia, že CR na Slovensku sa spamätá asi až v roku 2020.

Zlá situácia sa očakáva najmä v sektore stravovania, kde sa predpokladá– v prípade nedostatočnej pomoci – krach až 20 % prevádzok. Práve tu by mohlo pomôcť zníženie DPH na reštauračné služby. Podľa M. Harbuľáka až 19 z 27 krajín EÚ už takéto zníženie má a od 1. júla sa k nim pridá i Nemecko. Toto by mohlo pomôcť práve gastro biznisu, kde sa očakáva druhá vlna prepúšťania. To jedna z dvoch tém tohto rozhovoru. Druhou bola situácia v ubytovaní, keď aj pobytové hotely majú len 10% tradičných objednávok na letné mesiace. Zlá je situácia v biznis hoteloch v mestách. Práve niektoré z nich plánujú otvoriť svoje prevádzky až na jeseň.

  

Untitled design 3

Projekty AHRS



NEDISKVALIFIKUJ SA

ludske zdroje

WellTo

wellto


Prečítajte si viac...