Zväz hotelov a reštaurácií SR dosiahol zmenu vyhlášky: Od dnešného dňa môže byť tatársky biftek oficiálne na jedálnom lístku

\| Vytlačiť \|

Novela vyhlášky, ktorá upravuje predaj tepelne neupraveného mäsa, začína platiť presne od dnešného dňa, od 1. júna 2017. Znamená to oficiálny návrat tatárskeho biftekuna jedálny lístok hotelov a reštaurácií.

Už vlani, v polovici decembri, sa na podnet zväzu konalo stretnutie zástupcov Zväzu hotelov a reštaurácií SR, Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov spolu s pracovníkmi Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva zdravotníctva SR, k možnosti prípravy „tataráku“ v stravovacích  prevádzkach. Hľadali sme také riešenie,  ktoré presne stanoví podmienky pre predaj tepelne nespracovaného mäsa v zariadeniach spoločného stravovania a podarilo sa nám to vďaka výbornej súčinnosti štátnych orgánov i nás, ako zástupcov branže.

Novelou vyhláškou sa zmenili aj podmienky a predaj steakov, či metóda sous vide, prijali sa  ďalšie zmeny v lehotách na uskladnenie hotových polotovarov, či pokrmov. Zväz hotelov a reštaurácii tieto podnety od svojich členov registroval a spracoval ich pri príprave novely.

Nová vyhláška prináša veľa pozitívnych zmien, avšak vzhľadom na povahu pokrmov aj sprísňuje požiadavky na použité suroviny. Sekretariát zväzu pre vás preto pripravuje odborný seminár k novej vyhláške na ktorom vás oboznámime so všetkými zmenami, a zároveň vám ponúkneme pripravenú príručku pre zapracovanie do vašich HACCP.

Vyhláška na stiahnutie (.pdf)

\| Vytlačiť \|