Jesenné stretnutie hotelierov a HORECA konferencia 2021
- Kategória: Konferencie
Jesenné stretnutie hotelierov a HORECA konferencia 2021. Prihláste sa - registrácia je už otvorená.
#ReštartHORECAbiznisu
Rezervujte si vo svojich kalendároch termín HORECA konferencie 2021 a Jesenného stretnutia hotelierov 6. - 7. septembra 2021 v Hoteli Holiday Inn v Trnave.
Majitelia a manažéri v hotelierstve a gastro sa stretnú na odbornej konferencii po dvoch rokoch, počas ktorých pandémia zásadným spôsobom zmenila nielen ich život, ale aj fungovanie. Uvoľnenie opatrení pred letnou sezónou i obavy z ohlasovanej 3. vlny pandémie ukázali, ako sa zmenil pracovný trh, nákupné správanie turistov a ich očakávania. Každá kríza, nevynímajúc pandemickú, však prináša nové výzvy, ktoré môžu nakoniec priniesť benefity v podobe nových príležitostí pre gastro i hotelierstvo.
Spolu s našimi hosťami a spíkrami, v rámci programu konferencie, chceme zodpovedať tieto otázky:
- aký má vláda plán a nástroje na pomoc najviac postihnutému sektoru hotelierstva a gastronómie
- ako vyriešiť nedostatok zamestnancov
- ako sa zmenilo spotrebiteľské správanie návštevníkov a turis
- aké nové príležitosti prináša pandémia v gastronómii a hotelierstve
PROGRAM
Pondelok 6. 9. 2021
16:00 Valné zhromaždenie AHRS – pre členov Asociácie
19:00 Get together dinner – pre všetkých účastníkov konferencie, hostí a vystavovateľov
Utorok 7. 9. 2021
08:00 Registrácia
10:00 Otvorenie konferencie
10:30 Reštart HoReCa biznisu – nástroje pomoci od štátu
Diskusia s ministrami:
minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal
minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak.
Moderujú: Marek Harbuľák, generálny manažér AHRS, Ján Svoboda, viceprezident AHRS
Vláda vyčlenila 256 miliónov na špecifickú pomoc pre podnikateľov v cestovnom ruchu. V úvode konferencie budeme diskutovať s ministrom dopravy Andrejom Doležalom, ako prebieha schvaľovanie žiadostí, koľko prostriedkov už vyplatilo ministerstvo dopravy podnikateľov a tiež , či bude pomoc na jeseň pokračovať a aké ďalšie nástroje na podporu propagácie i konkurencieschopnosti pripravuje rezort dopravy. A o tom, že v máji začala fungovať nová agentúra na podporu cestovného ruchu.
V dôsledku pandémie prišlo o prácu v tomto odvetví viac ako 40 000 zamestnancov. Napriek štátnej pomoci na udržanie zamestnanosti. Ministerstvo práce však avizuje pokračovanie pomoci od septembra, v závislosti od fázy, podľa nového Covid automatu. Odzrkadľuje toto kritérium skutočné prekážky v podnikaní hotelierov či gastro prevádzok? Je takáto pomoc zamestnávateľom dostatočná, alebo sú za odchodom zamestnancov iné dôvody? O skutočných prekážkach pri hľadaní zamestnancov, nastavení pravidiel štátnej pomoci, o tom, aké zmeny potrebujú zamestnávatelia v hotelierstve a gastronómii, budeme diskutovať s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom.
11:30 Tlačový brífing /prezentácie vystavovateľov
12:00 Obed
13:30 Hotelier´s talk – vyrieši nedostatok zamestnancov automatizácia alebo nekvalifikovaný personál?
Všeobecný nedostatok kvalifikovaného personálu pred pandémiou zhoršil masívny odchod zamestnancov z hotelierstva a gastronómie. V diskusii s hosťami sa pozrieme na to, či dokáže automatizácia nahradiť chýbajúci personál v hoteloch a reštauráciách, ale aj na to, či je nekvalifikovaný personál lepším riešením než žiadny personál. Diskutovať budeme o skutočných príčinách nezáujmu zamestnancov o prácu v gastronómii, dozvieme sa, ako sa riešili nedostatok zamestnancov počas letnej sezóny hotelieri a majitelia gastro prevádzok:
Michal Petráš – riaditeľ hotela Senec a Aquapark Senec
Róbert Tóth – Hotelier roka 2019, riaditeľ hotela Radisson Blue Carlton Hotel
Anton Novotný – licenčný partner McDonald´s
Moderuje: Ján Svoboda
14:40 Prezentácie vystavovateľov
15:00 Prestávka
15:30 Pandemický návštevník a turista, nové príležitosti
Povinné zatvorenie hotelov, penziónov a reštaurácií, aj ďalšie obmedzenia v dôsledku prijatých protipandemických opatrení, spôsobili od vypuknutia pandémie veľké ekonomické škody. Každá kríza však prináša ponaučenie: nové príležitosti a výzvy, na ktoré by sa mali hotelieri a gastro prevádzky dobre pripraviť:
Marcel Gajdoš – generálny riaditeľ VISA pre CZ,SK, HU
Tomáš Kýček – Head of Sales, foodpanda
Jakub Klimczak – STR Global
Vladimír Machalík – Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
Moderuje: Marek Harbuľák, generálny manažér AHRS
17:00 Zhrnutie, závery, tombola
CHCEM SA ZÚČASTNIŤ
Účastnícky poplatok pre členov AHRS je po uplatnení zľavy vo výške 118,80 EUR s DPH.
Pre nečlenov je poplatok vo výške 228 EUR s DPH.
Členovia AHRS si môžu uplatniť zľavový kód "AHRS2021" v registračnom formulári v časti MIMORIADNE ZĽAVY. Pozri fotonávod.
CHCEM VYSTAVOVAŤ
V prípade, ak máte záujem o vystavovateľské miesto na Jesennom stretnutí hotelierov a HORECA konferencii 2021, kontaktujte:
Lucia Bizoňová
manager HNevents
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
mobil: + 421 948 911 069
Stiahni si leták s informáciami pre vystavovateľov TU
Vystavovateľská objednávka - vyplnenú objednávku pošlite na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
PREZENTÁCIA VYSTAVOVATEĽOV: Každý vystavovateľ má možnosť prezentovať svoju ponuku aj počas programu konferencie.
Využite priestor prezentovať sa priamo pred publikom.
Podmienky prezentácie:
- MAX.2 slidy/snímky prezentácie
- MAX.2 minúty na prezentáciu
- zaslanie prezentácie do 03.09.2021 na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. s uvedením kontaktu a mena prezentujúceho.
Prezentácie vystavovateľov sú riadené moderátorom, inštrukcie budú poslané prezentujúcemu. Podmienkou pre zaradenie prezentácie do programu je splnenie vyššie uvedených podmienok.
COVID OPATRENIA
Vstup na konferenciu bude umožnený LEN:
- plne zaočkovaným osobám
- osobám, ktoré prekonali ochornenie COVID 19 v posledných 180 dňoch
- osobám s negatívnym antigénovým testom - s platnosťou maximálne 24 hodín
Účastníkom konferencie bude k dispozícii bezplatné antigénové testovanie, ktoré bude prebiehať pred budovou hotelu od 7:30 hod.